top of page

Dugnadshelg på AKS

Fenomenet fellesskap er en iboende menneskelig egenskap å jakte på. Tilhørighet der man er en del av noe større enn seg selv, i følge sosiologiprofessor Aksel Tjora. Og det var nettopp det vi ble minnet på denne dugnadshelgen.


I en tid med nedstenging og isolasjon er det desto enda viktigere å dyrke fellesskapet - men innenfor trygge rammer med gode smitteverntiltak. Vi trenger et sosialt fellesskap. Det er grunnleggende for menneskets natur. Fredag 25. september møttes vi på AKS. Brukte kvelden på å bli litt kjent, innlosjere oss og gå gjennom lista for hva som måtte gjøres. Lørdag morgen fikk vi servert nykvernet kaffe til frokosten. Så møttes de som ønsket, til felles meditasjon etter frokosten.

Selve dugnaden startet klokken 10.00. Vi var til sammen 11 voksne som i hovedsak gjorde hagearbeid ute. Men det kjentes ikke som arbeid. Det var en god driv i hele gjengen og høyt engasjement. Stauder og trær ble spadd opp og flyttet, plantene fikk næring, eplene ble plukket, tomten ble ryddet for svartelistede planter, det ble luket, klippet og stusset.Nest etter fellesskap handlet helgen om måltider og det sosiale samværet rundt bordene. Latteren, historiene og de gode smakene. Til lunsj ble det servert en grønnkål-og spinatsuppe med egg og ristede pinjekjerner og sesamfrø. Focaccia og rømme. Grønnkål og spinat fra Stjørdal, urter fra AKS. Middagen bestod av langtidsstekt og mørt lammelår, poteter fra Steinkjer, gresk salat, tzatziki og feta. For ikke å glemme en nydelig saus. Vi avsluttet denne “høsttakkefesten” med en lun bærpai med plommer og bær fra AKS.Fellesskap og samhold er vesentlig for å komme gjennom kriser. I denne krisen er visse typer fellesskap lagt sterke begrensninger på. Det viktigste vi har fått til denne helgen er ikke nødvendigvis å gjøre hagearbeid. Viktig det og, forstå meg rett. Men det mest verdifulle er en mulighet til å dyrke det sosiale fellesskapet. Være en del av noe større.


Ønsker du å melde deg som bidragsyter? Bli med - meld deg på auskin.no/bidra!

426 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page