top of page

man. 02. nov.

|

Auskin Kreative Senter

Takgeometri

"Det mest interessante av alt tømrerarbeid"

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Takgeometri
Takgeometri

Tid og sted

02. nov. 2020, 08:00 CET – 07. nov. 2020, 16:00 CET

Auskin Kreative Senter, Vukuvegen 971, 7660 Vuku, Norge

Om arrangementet

INNHOLD: Handverkslaget - Foreningen for tradisjonshandverk, har gleden å invitere til et 6-dagers introduksjonskurs i takgeometri. Det var dette fagområdet som definerte selve tømrerfaget i tidligere tider. Et fagfelt som fram til 1960-tallet var en obligatorisk del av svenneprøven i tømrerfaget, men har i dag blitt fortrengt av moderne takstoler. Å utvikle de sanne lengder og kappvinkler i valm og vinkeltak på en geometrisk måte kalles for takgeometri eller skiftning. For lærebokforfatter Peder N. Nielssen er dette «det mest interessante av alt tømrerarbeid».

Handverkslaget satser tungt på å gjenreise denne kunnskapen i Norge. Vi har vert så heldig å få økonomisk støtte fra en velvillig Trøndelag fylkeskommune, som ser den store nytten i å gjenreise denne kunnskapen blant restauringstømrere. Vi retter en stor takk til dem.

Deltakere vil få grunnleggende kunnskaper om de geometriske konstruksjonsprinsipper som brukes for å merke og avbinde grat-, kil- og skiftesperre. Undervisningen vil innebære tegning og bygging av modeller.

Kurset er tenkt som en innføring, derfor er det ikke nødvendig med forkunnskap, men de som er litt viderekommende er selvfølgelig velkommen. To erfarne instruktører vil følge opp hver deltaker på individuelt nivå. Kursstedet tilbyr overnatting og vi satser på lange (8:00 til 20:00?) og intense 6 dager. Kurset vil gi Handverkslagets offisielle kursbevis, etter bestått prøve.

TIDSPUNKT: 2.-7. november 2020.

KURSAVGIFT: Medlemmer i Handverkslaget: 4000,- kr (inkluderer material). Ikke medlemmer: 4500,- kr (inkluderer material) - Tips, meld deg inn i Handverkslaget før påmelding, og spar 100,- kr.

PÅMELDINGSFRIST: 20. oktober 2020 kl. 2359.

STED: Auskin Kreative Senter, Vukuvegen 971, 7660 Vuku kart netside facebook

OVERNATTING: Overnatting er ikke med i kursprisen, og må bestilles utenom her - https://www.auskin.no/overnatting

INSTRUKTØRER: Instruktører er Axel Weller og Robert Klumpp, begge har langt teoretisk og praktisk erfaring i feltet. KURSPLASSER: Det er plass til 15 deltakere.

PÅMELDING: takgeometrikurs

Dele dette arrangementet

bottom of page