top of page

fre. 24. mars

|

Vuku

Pauting

Like vakker utenpå som inni.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Pauting
Pauting

Tid og sted

24. mars 2023, 17:00 – 26. mars 2023, 17:00

Vuku, Vukuvegen 971, 7660 Vuku, Norge

Om arrangementet

Knivmaker Knut startet sin karriere på slutten av 1980-tallet, og har siden da gjort seg bemerket i det skandinaviske knivmiljøet. Han har mottatt Norsk Knivforenings gullmedalje og utmerkelsen «Sorte Hånd».

Knut Dahls kniver er godt kjent av alle knivinteresserte personer i Skandinavia, og i mange andre deler av verden. Han er spesielt hyllet for sitt utsøkte design, der du finner en unik balanse i knivens linjer, uten at dette på noen måte reduserer bruksverdien til kniven.

I tillegg er Knut Dahl kjent som "Mr. Pauting" på grunn av sine unike skinnslirer, som han bruker en veldig gammel dekorasjonsteknikk som kalles pauting. Han har utviklet og perfeksjonert denne teknikken i en slik grad at han er i stand til å lage fantastiske relieffer i lær.

Paute instruktør Knut Dahl fra Eidsfoss i Vestfold, har også skrevet boken Pauting som først ble utgitt i 1994 og så i nytt opplag i 2019 med nytt fotomateriale og format.

Boken bringer unik kunnskap om en dekor teknikk -og selvfølgelig om norsk knivmakeri. Bokens innhold er et av de få bidrag som har kommet fra norsk knivmiljø av internasjonal betydning, utover det sekundære i form av enkelt arbeider.

Dette er et kurs hvor du kommer med en ferdig kniv uten slire.

Slira skal vi sy i løpet av helga og paute et vakkert mønster i læret.

Vi vil forsøke å få smekk i slira!

Derfor skaftet på kniven som skal få slire ha en form som er tykkest i omkrets omtrent nedenfor midten- mot midten og slakt bli smalere i volum, mot ca. 2/3 opp på skaftet der slirekanten skal komme. 

HA MED

-En eller flere kniver du skal lage slire til. Gjerne flere kniver om du har for å se på og diskutere linjeføring, form, fasong løsninger.

-Ta med paute verktøy om du har og gjerne relevant verktøy forøvrig. 

-Skyvelær tegnesaker, blyant, og viskelær.

Knut har med en del pauteverktøy, for utlån og ellers det vi trenger.

Knut har med lær og stoppelær.

Program for helga:

Fredag 24. mars 17.00- ca. 21.00

Generell informasjon om lær og rårandlær. Beregning av malen til slira. Slirekantens form og retning. Skjæring tynning og sying av slira. Lage stroppen.

Lørdag 25. mars 10.00-ca.18.00

Slira syes ferdig av alle.

Litt om form, linjer og komposisjon av motiv. Vi arbeider med å finne et motiv å paute. Ta gjerne med ideer eller utkast når du kommer! Dagen går med til å vise pautingen i forskjellige stadier og med å bistå deltakerne underveis.

Søndag 26. mars 10.00- ca.17.00

Pautingen fortsettes og sluttføres. Jeg har med ferdige slirer for å vise krymping av slirekanten bak til endelig passform. Siste del av dagen går til å vise farging av slira med to farger og trinnløsovergang. Ferdigbehandling av slira.

Max 10 deltakere

Bindende påmelding innen 10. Februar.

Kurspris: 3900,-

Trenger du overnatting, har vi deilige senger på AKS. https://www.auskin.no/overnatting

Ved spørsmål, ring Mona -45082838

Dele dette arrangementet

bottom of page