top of page

fre. 09. okt.

|

Auskin Kreative Senter

Kunstterapi helg

Vi er til for å uttrykke våre skapende evner

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Kunstterapi helg
Kunstterapi helg

Tid og sted

09. okt. 2020, 18:00 – 11. okt. 2020, 15:00

Auskin Kreative Senter, Vukuvegen 971, 7660 Vuku, Norge

Om arrangementet

Seminar i Kunstterapiforeningen

Vil du sikre deg en plass så meld deg på nå!

Alle med noe kunnskap om kunstterapi e.l. er velkommen til å delta på seminaret, mens årsmøtet bare er for Kunstterapiforeningens medlemmer.

Vi både bor, spiser og har undervisning/workshop på stedet, samt avholder vårt årsmøte. Vi tar selvfølgelig forholdsregler i forhold til koronasituasjonen og følger smittevernreglene der 1 meters-avstanden gjelder, samt er nøye med vasking av hender og bruk av håndsprit.

Vi begynner seminaret på fredag ved å bli bedre kjent ved å ha en kreativ øvelse, og deretter har vi et uformelt møte der vi fokuserer på «Hva er kunstterapi?» For hva sier vi egentlig når folk spør om hva kunstterapi er? Hva er kunstterapi for deg? Lørdag vil Karen Marie Omholt lede workshopen «Ditt indre kongerike», og Ann Ellsie Morger vil vise oss en foredlingsprosess ved bruk av alkymi og kreativitet. Lørdag ettermiddag vil Kunstterapiforeningen Norge avholde sitt årsmøte. På søndag vil det bli undervisning og utforsking av vår rolle som terapeut - et område vi aldri blir utlært i.

Om undervisningen/seminarene

Karen Marie Omholdt sier «En av grunnmodellene i kunstterapien er de kryssende aksene, hvor Jung setter tanke som mot-akse til følelse, og intuisjon som mot-akse til sansning. Ut fra dette korset laget Vibeke et oppsett hvor hun setter de ulike arketypene i eventyrene på de dertil hørende steder. Jeg har laget en øvelse hvor man, ved å gå om sine egne eventyrfigurer, lager et utgangspunkt for å se hvor man er i det store bildet. Derfra igjen lager jeg øvelser hvor hver og en kan forske i sitt eget kongerike.» Velkommen til en utforskning i ditt eget, indre kongerike!

Karen Marie driver Kunstterapiverkstedet på Ås, underviser i kulturskolen og har privat undervisning av pianoelever. I tillegg driver hun med nettverksbygging ved salg av produkter og i Kunstterapiforeningen.

Ann Ellsie Morger holder workshop med tittelen Alkymi, sett med kreative øyne. Alkymi er en foredlingsprosess, hvor man foredler uedelt metall til gull. Vi mennesker kommer til jorden og er på jorden så lenge vi ikke er perfekte. Det betyr at vi er uedelt metall. Kunstterapien har den magiske/mystiske evnen til å foredle oss til mer og mer gull. Gjennom én maske og sju egne malte bilder viser hun prosessen fra uedelt metall til gull. Kort refleksjon/meditasjon over det som blir presentert.

Ann Ellsie driver firmaet «Kreativ Frigjøring»med kursvirksomhet for grupper, par og individuelt. Hun er sertifisert TRE (Trauma Releasing Exercises) instruktør I og II, traumebehandling og har 25 års erfaring fra arbeid med barn og familier. Arrangør av Indiareiser med kreative prosesser.

Mona Helene Sand eier og driver AKS - Auskin Kreative Senter og har arbeidet som privatpraktiserende kunstterapeut, og vært støttelærer og undervist ved Sattva Kunstterapeutisk institutt fra 2008.Hun holder kurs i mange kreative teknikker.

Seminaret Ressurs og utfordring som terapeut på søndagen: «Noen ganger gjenkjenner vi ikke den unike ressursen vi har med oss inn i terapirommet og får ikke benyttet det beste verktøyet vi har, oss selv. Andre ganger er det vanskelig å vite hvorfor det ikke «flyter» i terapirommet, om det er klientens eller ens egen motstand som strør sand i maskineriet. På dette seminaret undersøker vi med enkle teknikker begge sidene, ressurs og motstand, og oppdager kanskje ny driv og lyst inn i terapeutrollen. Teknikken kan også brukes med klienter. Velkommen til noen timer lek med den indre terapeuten.»

 Fredag: Ankomst. Suppe serveres. Kl. 18.00-19.00 Bli kjent, med en innlagt øvelse, med Eva Sofie Berg

Kl. 19.00-20.00 Uformelt møte med utgangpunkt i temaet «Hva er kunstterapi?»

Lørdag: Kl. 10.00-13.00 Ditt indre kongerike med Karen Marie Omholt Kl. 13.00-14.30 Lunsj Kl. 14.30-16.30 Alkymi, sett med kreative øynemed Ann Ellsie Morger Kl. 17.30-18.30 Årsmøte KTFN Kl. 19.00 Middag Søndag: Kl. 10.00-13.00 Ressurs og utfordring som terapeut med Mona Helene Sand Kl. 13.00-14.00 Lunsj Kl. 14.00-15.00 Rydding og vasking Kl. 15.00 Slutt

påmelding  kunstterapi seminar

Seminaravgift inkludert mat: Kr. 1750 for medlemmer. Kr. 2000 for ikke-medlemmer. 

Betales til Kunstterapiforeningen. I tillegg kommer evt. overnatting som bestilles hos AKS

Dele dette arrangementet

bottom of page