top of page

Kunstneropphold

AKS tilbyr kunstneropphold. AKS ønsker fortrinnsvis kunstnere som jobber tverrfaglig innen forskjellige grener og som tør å utfordre både sine personlige og samfunnets strukturer. Oppholdet passer for visuell kunst, skulptur, teater, performance, tekstil, musikk, litteratur, fotografi, film, trearbeid og kuratorer.

Rom for refleksjon

AKS sine prinsipper for kunstneropphold er å skape bånd og forståelse mellom individer og samfunn, slik at det kan øke betrakterens innsikt i ideene og prosessene til kunstneren og å gjøre kunsten til døråpner for individets opplevelse av seg selv i verden.

Kunstneropphold muliggjør et kreativt opphold et annet sted enn i det vante miljø. Det kan gi et annet perspektiv og rom for å utforske eget utrykk. 

Det kan også gi en mulighet til å møte nye mennesker og bygge nettverk.  Samt å utvikle et tverrfaglig samarbeid med andre kunstnere eller fordype teknikker.

Praktisk informasjon

Kunstneren tar med egne materialer og utstyr, hvis ikke annet avtales. Lengden kan variere fra 2 til 8 uker, lengre opphold avtales med den enkelte søker. AKS har forskjellige atelier og rom for kunstneropphold, hvor man deler bad og kjøkken for selvhushold, men har eget soverom. Opphold skal resultere i foredrag, et verk, en utstilling eller lignende.
 

Søknadsfrist er fortløpende og må inneholde:

  • Navn, fødselsdato, kontaktinformasjon, nasjonalitet

  • Antall personer, hvis gruppe

  • Ønsket oppstart og lengde på opphold, med tre alternative oppstartsdatoer

  • Prosjektbeskrivelse og statement

  • Hvor stor plass det er behov for

  • Dokumentasjon på tidligere arbeid

  • CV

Søknaden sendes digitalt.

Priser

2 uker 5000 kr

4 uker 8.000 kr

8 uker 15.000

Oppholdet betales på forhånd. 

 

Forslag hvor å søke støtte:

bottom of page