MOT TIL Å SKAPE

 

Velkommen til Auskin Kreative Senter!

Vår visjon er å være et kreativt samlingspunkt og overnattingssted som stimulerer og feirer skapergleden i fellesskap. Dette gjennom blant annet kurs og eventer. Men også ved å oppmuntre til interesse og utøvelse av håndverk, kunst og kreativ selvutfoldelse og andre beslektede temaer. AKS er et senter som utfoldes av og for fellesskapet. Vi beveger oss med felles formål om å respekterer hverandres ulike ferdigheter, ambisjoner og perspektiv. AKS er innovativt og eksperimentelt. Vi er idéstøttende og oppfordrer til åpen dialog gjennom samspill og kreativ utfoldelse.

Navnet Auskin er det gamle navnet på gården. AKS ble etablert i 2017 og er et ungt og moderne senter, bygget inn i et tradisjonelt trøndersk firkanttun fra 1935. Senteret er bygget på historisk grunn. I følge fortellertradisjonen, hvilte Helgenkongen Olav Haraldsons hær på det som i dag heter Olsåkeren, før slaget på Stiklestad. Det er også funnet spor av hov fra vikingetid og hellegrav fra år 200, så plassen har vært brukt til mange av livets faser i snart 2000 år, kanskje lengre. AKS har blitt en plass i konstant utfoldelse og endring. Nye utsmykninger kommer ute i hagen og på rommene etter hvert som inspirasjonen treffer.

Jeg hadde et uforglemmelig opphold. Alltid noen små overraskelser på lur fra hjemmelaget syltetøy og nyplukkede blomster på frokostbordet til stadig nye kaffespesialiteter.           les mer

Petra Roervik, gjest